Rugăciunea în viața mea – Colțul de rugăciune

„Așa cum nu-l poti dezlipi pe copil din bratele mamei sale, tot astfel nu-l poți dezlipi de rugăciune pe omul care a înțeles noima ei”. (Sfântul Paisie Aghioritul)

 

În duminica Ortodoxiei, 13 martie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Parohia Independența în cadrul Concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”, a continuat cea de a treia activitate „Colțul de rugăciune”. Scopul propus este de a ști cum să arate, ce trebuie să cuprindă un colț de rugăciune și rugându-ne să cultive în inimile copiilor relația de comuniune a omului cu Dumnezeu, precum și implicarea activă în viața Bisericii.

În cuprinsul acestei ore a fost prezentată în Power Point și definirea rugăciunii, clasificarea tipurilor de rugăciune, modalitatea de săvârșire a acestora și pregătirea spirituală și trupească pentru rugăciune, timpul și locul potrivit pentru rugăciune, foloasele rugăciunii și ce anume este bine primit în fața lui Dumnezeu să cerem prin aceasta.

Au fost prezentate de copii, diferite fotografii cu „colțul de rugăciune”, apoi au fost realizate colaje cu aceste fotografii. Tot în cadrul acestei ore am realizat și câte un colt de rugăciune învățându-i pe copii ce trebuie să conțină acesta. În primul rând, un colț de rugăciune trebuie să aibă icoane, deoarece ele ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu atunci când ne rugăm, să-l vedem în persoana Mântuitorului Hristos, să simțim prezența Maicii Domnului și a Sfinților pe care îi dorim aproape de noi ca sa ne vegheze și sa ne îndrume.

În fața icoanelor ne închinăm – cu semnul crucii de la dreapta la stânga, dacă suntem creștini ortodocși, tot în fața lor ne spunem rugăciunile și tot acolo putem să îngenunchem pentru a ne ruga și mai bine lui Dumnezeu .

Icoanele pot fi luminate de o candelă, iar în apropierea lor putem avea și una sau mai multe cărți de rugăciuni, Biblia, micul ceaslov. În fața icoanelor avem credința că rugăciunile noastre pentru sănătatea noastră și a celor dragi sunt auzite de Cel de Sus.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut