Rugăciunea în viața mea – Rugăciunea în culoare

În duminica a II-a din Sfântul și Marele Post, 20 martie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în parohia Independența a continuat cea de-a patra activitate din proiectul „Rugăciunea în viața mea” din cadrul Concursului National Catehetic, pe care am intitulat-o ,,Rugăciunea in culoare”. Copiii și-au exprimat rugăciunea lor prin metode și tehnici ale artei plastic, dar și a goblenului.

Icoana este una dintre căile artei plastice prin care copiii au putut să își exprime credința, dragostea și simțirea în Dumnezeu și sfinții Săi. Rugăciunea pornită din adâncul inimii se adresează chipului zugrăvit în icoana ce prinde viață prin harul lui Dumnezeu ce se coboară și datorită puterii credinței noastre.

Lucrările au fost realizate de copiii din grupul catehetic parohial. Au fost realizate picturi pe pânză, icoana Maicii Domnului – goblen cu diamante, Icoana  Domnul Iisus Hristos care se roagă în grădina Ghetsimani, însă nici cei mai mici nu s-au lăsat mai prejos. Tot în cadrul acestei activități a fost prezentat și un eseu despre rugăciune.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut