MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2024 ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI. CONSTRUIM ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași a organizat în ziua de sâmbătă, 30 martie 2024, Marșul pentru Viață, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași și Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Acest eveniment s-a aflat la a XIV-a ediție națională, iar tema din acest an ,,Construim împreună pentru viață” – a avut ca scop promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți şi sprijinirea familiei creştine.

Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creștin ideea de sacralitate a vieții umane și de conștientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre.

Al doilea pilon pe care se sprijină «Marșul pentru viață» este acela de a susține viitoarele mame care se află în situație de criză de sarcină și susținute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovnicești, dar și din punct de vedere material.

Marșul pentru viață de anul acesta s-a desfășurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, unde au participat credincioşi, copii, profesori de religie, autorități locale, care într-un glas au mărturisit apărarea vieții și a familiei.

Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către părintele Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași, părintele Mișu Gabriel Spiroiu, Inspector de Religie și părintele Laurențiu Marian Dobre, Secretar al Protopopiatului Călărași.

După oficierea slujbei de Te Deum, Corul „Laetitia Angelorum”, Grupul catehetic „Sfântul Atanasie” al Parohiei Independența, Grupul „Îngerașii” și domnișoara Bruna Efrema au susținut un mic recital cu piese dedicate familiei creștine.

În cuvântul preacucerniciei sale, părintele protopop Vasile Viorel Dinu a evidențiat că Marșul pentru viață este o formă de împărtășire a crezului evanghelic, conform căruia viața trebuie privită ca darul suprem pe care Dumnezeu ni-l dă fiecăruia dintre noi. De asemenea, preacucernicia sa a pus la inima părinților și viitorilor părinți cuvintele Mântuitorului, care răsună peste veacuri și  anume „Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc, nu va intra în ea!” (Luca 18, 16-17).

La final, toți copiii participanți la acest eveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și la diferite jocuri interactive.

Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți.

A consemnat preacucernicul părinte Laurenţiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut