La biserica Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Municipiul Călărași a avut loc un eveniment deosebit

Duminică, 31 martie 2024, la Biserica Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Municipiul Călărași a avut loc un eveniment deosebit. Luna martie, dedicată familiei și mamelor creștine, s-a încheiat cu Duminica a doua din Postul Mare, închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama. S-au adunat, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, mulți copii, care au așteptat liniștiți  încheierea slujbei, cu acea bucurie nevinovată pe chipuri, pe care doar ei o pot avea, alături de părinți și bunici.

La jumătatea lunii ianuarie și la începutul lunii februarie, elevii Școlii gimnaziale „Mihai Viteazul”, din Municipiul Călărași au participat la etapa județeană, respectiv la cea națională a Concursului „Cu Hristos în viață”, ediția a VIII-a, având ca temă „anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Scopul acestui concurs a fost consolidarea conștiinței creștine a elevilor din țară și din diaspora, prin exprimarea credinței în creații plastice și literare, prin mărturia publică și prin participarea reală la viața Bisericii.

Etapa a III-a, cu prezență directă în biserică, prezentarea celor mai frumoase lucrări în fața comunității ecleziale și premierea elevilor în biserica de care aparține școala, a avut loc duminica aceasta, 31 martie 2024. Chiar și pericopa evanghelică a vorbit despre vindecarea unui om bolnav, anume a slăbănogului din Capernaum, adus la Mântuitorul Hristos de prietenii săi. La finalul Sfintei Liturghii, Preacucernicul părinte protopop, Dinu Vasile Viorel, a mulțumit elevilor și părinților pentru implicare și i-a premiat, alături de doamna profesoară de religie, Dumitrașcu Andreea.

Copiii au primit din partea organizatorilor diplome, iar din partea Parohiei daruri menite să le amintească de acest concurs și  să îi readucă în biserică.

Lacrimile părinților și bucuria copiilor au făcut din această zi un eveniment memorabil și plin de valoare pentru întreaga comunitate.

A consemnat doamna Andreea Dumitrașcu, profesor de religie al Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul din Municipiul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut