Bucurii duhovnicești în Postul Sfinților Apostoli

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, parohia Independența, din Protopopiatul Călărași a organizat un pelerinaj duhovnicesc cu un grup de 50 de credincioși, însoțiți de preotul paroh Gheorghe Marcian, în perioada 21-22 iunie 2023, pentru întărire în credință și îmbogățire spiritual-duhovnicească, dar și culturală. Pelerini sunt acei oameni care doresc să viziteze și să cinstească locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moaștele sfinților, icoane făcătoare de minuni sau locurile unde trăiesc sau au trăit și s-au nevoit mari duhovnici.

In prima zi a pelerinajului s-au făcut popasuri duhovnicești spre închinare la sfintele icoane făcătoare de minuni și sfinte moaște la Mănăstirile Bascovele, Govora, Dintr-un lemn, Horezu (sau Hurezi), Polovragi din județul Vâlcea, iar in Târgu Jiu, Complexul Brâncuși, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, cu cele patru componente sculpturale: Masa tăceriiAleea scaunelorPoarta sărutului și Coloana fără sfârșit.

A doua zi, pașii pelerinilor s-au îndreptat prin Defileu Jiului spre Mănăstirea Lainici,  unde s-au închinat și rugat la icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare și la moaștele Sfântului Irodion, apoi la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca. Aici am vizitat și ,,grota’- cea care poartă numele și de „Chilia” sau „Casa Sfântului”, în care s-a nevoit Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop. Itinerariu a continuat pe Valea Oltului cu închinare la Mănăstirea Cozia, ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân. 

„Pelerinajul constituie unul dintre principalele mijloace de apropiere a omului de Biserică, împlinind, într-un anume mod, nevoia de căutare a valorilor credinței, de cunoaștere a experiențelor duhovnicești a sfinților, dar și a modalităților de fixare a acestora în cadrul  comunităților prin lucrarea lui Dumnezeu și a sfinților”, a precizat părintele Gheorghe Marcian. Întreg parcursul acestui pelerinaj a fost însoțit de rugăciuni și cântări duhovnicești, constituind o cateheză continuă.

Încărcați cu multă bucurie duhovnicească pelerinii au mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la Parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut