În perioada 23 noiembrie-22 decembrie 2022, Protopopiatul Călăraşi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Carol I” din Municipiul Călăraşi au desfăşurat proiectul caritabil „Bucuria Naşterii Domnului”. În cursul acestui proiect, s-a organizat un Atelier de creaţie în cadrul căruia elevii claselor a V-a B, a VII-a B şi a VIII-a B , sub îndrumarea doamnei profesor de religie Păun Mirela au confecţionat decoraţiuni de iarnă din materiale oferite de Protopopiat. Toate aceste decoraţiuni au fost expuse spre vânzare la Târgul Caritabil organizat în incinta şcolii în data de 16 decembrie 2022.

Banii obţinuţi din vânzarea  decoraţiunilor şi a bunătăţilor de post pregătite de copii au fost folosiţi pentru procurarea de alimente de bază care au fost dăruite familiilor nevoiaşe înscrise în Centrul de Consiliere şi Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte  al Protopopiatului Călăraşi.

De asemenea, prin implicarea Sectorului Social Misionar din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Fundaţia Copii în Dificultate, Protopopiatul Călăraşi a distribuit copiilor acestor familii cadouri cu rechizite, jucării, îmbrăcăminte, produse de igienă.

Mulţumim din suflet partenerilor noştri, Şcolii Gimnaziale „Carol I”, Fundaţiei Copii în Dificultate, doamnei profesor de religie Păun Mirela, părinţilor şi îndeosebi elevilor care s-au implicat cu multă jertfă şi dăruire în acest proiect.

 

A consemnat Elena Zainea, asistent social în cadrul Protopopiatului Călăraşi

Related Posts

Sari la conținut