Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 15 Noiembrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacuviosul părinte vicar a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța Tainei Sfintei Spovedanii și despre responsabilitatea preoților în cadrul acestui act liturgic, îndemnându-i totodată la tratarea cu mare atenție a tuturor provocărilor apărute în cadrul sfintelor taine și ierurgii.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

De asemenea, preacucernicul părinte protopop a adus la cunoștința tuturor aspecte legate de campania de informare desfășurată de Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Fetești – Centrul de zi „Lucia”

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte paroh Păun Ionuț Sorin, de la parohia Tonea, din Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: „Rugăciunea în familie”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut