Slujbă de Te Deum la început de An Bisericesc în parohiile din Protopopiatul Călărași

          Miercuri, 01 septembrie 2021, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începutul anului bisericesc a fost întâmpinat cu rugăciune în toate parohiile din Protopopiatul Călărași.

          Astfel, preoții slujitori ai parohiilor din Protopopiatul Călărași au săvârșit slujba de Te Deum, mulțumind lui Dumnezeu, Care a făcut cerul și pământul și cheamă pe om la viață și fericire veșnică, la sfințirea timpului prin rugăciune și fapte bune.

          Preoţii s-au rugat să fie pace și unitate în Biserica lui Hristos, iar dreptmăritorilor creștini de pretutindeni să se întărească în harul lui Dumnezeu, în sfințenie, în iubire, în smerenie, în cunoașterea lui Dumnezeu cea adevărată și sfântă.

          Anul nou bisericesc se prăznuiește la data de 1 septembrie în urma hotărârii celor 318 Sfinți Părinți de Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325, pe considerentul că începutul activității de propovăduire a Evangheliei de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a făcut la începutul aceste luni.

          A consemnat preot Vasile Viorel Dinu, protopop al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut