ARTICOLE
SEP
03
FRI

Procesiune cu sfinte moaște pe străzile din Municipiul Călărași

Categoria Protopopiate    |     18:11

Procesiune cu sfinte moaște pe străzile din Municipiul Călărași

Galerie foto

     Vineri, 3 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a întâmpinat racla sfintelor moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

     Toți preoții din cele trei Protopopiate ale județului Călărași (Călărași, Oltenița și Lehliu) și aproape 2000 de credincioși au întâmpinat  racla cu sfintelor moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora 17:00.

     După primirea raclei toți cei prezenți au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența  credincioșilor și autorităților locale. Racla cu sfintele moaște a fost depusă într-un baldachin, spre închinare tuturor credincioșilor.

     În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, preacuviosului părinte Sebastian, starețul Mănăstirii Pantocrator pentru darul duhovnicesc făcut credincioșilor Episcopiei noastre, prin aducerea sfintei racle și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum, la începutul Anului Nou bisericesc, se continuă tradiția acestor procesiuni începute în anul 2014, ca binecuvântare pentru credincioșii din județul Călărași.

     A urmat slujba Privegherii în Biserica Sfinții Împărați – Volna în prezența Preasfinției Sale.

     Duminică, 5 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de preacuvioși părinți stareți, părinți consilieri ai Centrului Eparhial, preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în această biserică parohială.

     Credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la racla Sfintelor Moaște ale Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, care va mai rămâne la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași până Duminică, 5 septembrie 2021, ora 15:00.