ARTICOLE
MAR
12
THU

UN MĂRȚIȘOR PENTRU FIECARE Parohia Independența, Protopopiatul Călărași

Categoria Noutăți    |     15:31

UN MĂRȚIȘOR PENTRU FIECARE Parohia Independența, Protopopiatul Călărași

Galerie foto

 1 MARTIE este o sărbătoare deosebită în tradiția  populară, explica într-un studiu poetul George Coșbuc, unde spunea că: ,,mărţişorul trebuie purtat ca un odor sfânt şi, în nici un caz, nu trebuie considerat podoabă sau o jucărie”.  Mărţişorul este un mesager al bucuriei, al dragostei de viaţă, un simbol norocos prin care noi, oamenii, îmbrăţişăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii.

Printre activitățile desfășurate împreună cu copiii de la Parohia Independența, Protopopiatul Călărași spre sfârșitul lunii februarie, se numără și activitatea dedicată  confecționării mărțișoarelor tradiționale cu ocazia sărbătorilor de primăvară închinate în special mamelor. La Atelierul de mărțisoare copiii din grupul de cateheză prohial au confecționat 140 de mărțișoare și felicitări pentru ziua de 8 martie, fiind coordonați de doamna preoteasă Gheorghe Mariana. Aici ei și-au expus maestuos talentul, creativitatea, imaginația, confecționând cele mai frumoase daruri pe care le vor oferi celor mai importante femei din viața lor, fie ele mame, bunici sau chiar surori.

Duminică, 01 martie, după Sfânta Liturghie au fost oferite fiecărei doamne și domnișoare prezente la Biserică câte un mărțișor lucrat de copii și câte o carte cu  Acatistul Maicii Domnului din partea preoților slujitori.

Atelierul se dorește a fi un instrument catehetic, agreat de copii, care îmbină în mod armonios activitățile practice, de creație, de rugăciune și discuțiile tematice interactive legate de prețuirea mamei, a familiei și mai ales, de cinstirea Maicii Domnului, Maica noastră din cer, care veghează asupra noastră și ne ocrotește la fiecare pas pe care-l facem. Parintele Paroh Gheorghe Marcian a menționat că prin activitățile pe care le organizează periodic cu copiii, preoții slujitori doresc să contribuie  la completarea educației formale a acestora, prin însușirea unor cunoștințe fundamentate pe principiile moral-creștine, atrăgându-i și menținându-i pe copii cât mai aproape de sânul Bisericii strămoșești, arătându-le că numai lucrurile făcute în duh și rugăciune, cu Dumnezeu în suflet și în gând, aduc bucurii depline.

La final, părintele paorh a multumit tuturor celor care s-au implicat în această activitate și au adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele  celor prezenți, urându-le tuturor un post ușor și binecuvântat.

          A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, Protopopiatul Călărași.