ARTICOLE
MAR
11
WED

8 MARTIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Categoria Noutăți    |     11:56

8 MARTIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Galerie foto

 În Duminica Ortodoxiei mărturisim dreapta credință și dreapta viețuire, de aceea, cea dintâi duminică din Post Mare este Duminica dreptei credințe care ne cheamă la sfințirea vieții prin pocăință, prin împărtășirea mai deasă și prin fapte bune. Deci, frumusețea Ortodoxiei se arată în bunătatea și sfințenia celor care îl iubesc pe Hristos”.

Tot în aceasta duminica este o sărbătoare cu totul specială, prin care sărbătorim și prețuim femeile din întreaga lume: mame, soții sau persoane apropiate.

Este un moment cu totul special, prin care ne arătăm aprecierea față de femeile din viața noastră. Se cuvine să acordăm mamelor această cinste deosebită pentru că ele dau viață din viața lor și sunt primele care îi învață pe copii dragostea față de Dumnezeu, față de muncă și față de țară.

În Parohia Independenta Protopopiatul Călărași după săvârșirea Sfintei Liturghii părintele Gheorghe Marcian a oferit tuturor femeilor din Sfânta Biserica câte o icoană în dar de ziua lor, fiind și Duminica Ortodoxiei, duminica în care se cinstesc sfintele icoane.

Astfel, copiii care merg în fiecare duminică la biserica  și care fac parte din grupul de cateheză din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, au pregătit în cadrul „Atelierului de confecționat mărțișoare” și felicitări pentru ca fiecare copil să aducă bucurie și emoție mămicilor și chiar bunicilor cu ocazia Zilei internaționale a femeii, îndrumați de doamna preoteasa Gheorghe Mariana. 

Preotul paroh Gheorghe Marcian la ora de cateheza le-a oferit  celor mici și câte o icoană pentru ca aceștia să dăruiască alături de felicitare mamelor în dar, ca semn al dragostei și respectului față de ființa cea mai dragă din viața lor.

LA MULTI ANI !

 

   A CONSEMNAT PREOT PAROH GHEORGHE MARCIAN