ARTICOLE
DEC
11
WED

Parohia Mircea Vodă a îmbrăcat haine de sărbătoare

Categoria Noutăți    |     14:51

Parohia Mircea Vodă a îmbrăcat haine de sărbătoare

Galerie foto

Vineri, 06 decembrie 2019, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul ierarh Nicolae, Parohia Mircea Vodă din Protopopiatul Călărași și-a serbat hramul.

Evenimentul a debutat din seara ajunului cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar în dimineața zilei de 06 decembrie 2019, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către preacucernicii părinți slujitori ai parohiei Mincu Adrian, Dumitru S. Nicușor, părintele pensionar Sima Constantin și părintele Achim Vergil-Marian, slujitor al Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Municipiul Călărași.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de către părintele Achim Vergil-Marian, prin care a evidenția viața, faptele și importanța Sfântul Ierarh Nicolae pentru societatea contemporană.

Sărbătoarea s-a încheiat cu slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai sfântului lăcaș, slujbă la care a participat și preacucernicul părinte protopop Ilie Ramon-Eugen.

Agapa frățească a fost organizată în trapeza parohiei, fiind împărțite 250 de pachete cu alimente pentru credincioșii prezenți.

A consemnat părintele Dumitru S. Nicușor.