ARTICOLE
NOV
26
TUE

Pe drumul sării cu copii Școlii din Parohia Independența

Categoria Noutăți    |     15:47

Pe drumul sării cu copii Școlii din Parohia Independența

Galerie foto

Și  în toamna acestui an școlar 2019/2020 cadrele didactice din Școala și Grădinița din Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, m-au invitat să le fiu alături într-o frumoasă excursie pe drumul sării în orașul Slănic din Județul Prahova.

Dintre obiectivele vizitate amintim Salina Slănic Prahova și Muzeul Sării  care este situat în Casa Camărășiei din localitatea Slănic Prahova. Clădirea a fost înălțată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind reședința funcționarului domnesc ce se ocupa cu colectarea taxelor pe sare, monopol domnesc,fiind complet refăcut între  anii 2002 – 2003. Construcția a fost realizată prin metode tradiționale, cu pământ bătătorit între cofraje de nuiele împletite și cuie de lemn.

Muzeul a fost inaugurat la data de 13 mai 2003, într-o atmosferă de sărbatoare. În prezent, expune  documente istorice despre prelucrarea sării, unelte și utilaje, cristale de sare și planșe geologice.

Lângă Muzeul Sării sălășluiește și Biserica "Sfinții Trei Ierarhi", monument de artă bisericească de la finele secolului al XVIII-lea admirat cu interes de copii, părinții și cadrele didactice prezente, unde am fost întâmpinați cu căldură de Părintele slujitor și care a oferit câte o iconiță cu Sfântul Dimitrie cel Nou  ocrotitorul Arhiepiscopiei Bucureștilor și al zonei, ca amintire a trecerii noastre prin acest loc minunat.

Această  prezență a mea în excursie alături de copii în calitate de Preot și profesor de Religie al lor, nădăjduim că va contribui la apropierea acestora și mai mult de Sfânta Biserică și de valorile spirituale ale neamului nostru.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.