ARTICOLE
NOV
02
SAT

Moșii de toamnă. Tradiții și obiceiuri în Bărăgan

Categoria Noutăți    |     19:52

Moșii de toamnă. Tradiții și obiceiuri în Bărăgan

Galerie foto

În fiecare  toamnă creștinii de pretutindeni își aduc aminte cu ocazia Sărbătorii Moșilor de toți cei dragi care nu mai sunt printre noi.

Și în Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, această sărbătoare este așteptată cu nerăbdare, fiecare dintre creștini pregătindu-se în mod deosebit cu cele necesare pomenirii celor adormiți.

Pentru ca această tradiție frumoasă să nu piară ci să o putem transmite generațiilor care vor veni așa cum am moștenit-o și noi, am hotărât împreună cu doamna preoteasă Romina Noapteș să realizăm o cateheză despre Cultul morților și apoi o lecție demonstrativă despre cum se face o colivă și care sunt tradițiile și obiceiurile din Bărăgan legate de această sărbătoare.

Copii care au participat la acest frumos atelier de creație, au fost foarte încântați și au promis că ne vor fi alături la Sfânta Liturghie ce se va săvârși de Moși și vor rosti rugăciuni, vor aprinde lumânări și vor merge cu flori la cimitir la cei dragi din familiile lor care au plecat la Domnul.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa.