ARTICOLE
NOV
02
SAT

Prilej de sărbătoare în Parohia Vlad Țepeș

Categoria Noutăți    |     19:37

Prilej de sărbătoare în Parohia Vlad Țepeș

Galerie foto

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, de ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, a fost prilej de sărbătoare în Parohia Vlad Țepeș din Protopopiatului Călărași.

În număr mare, credincioși ai comunității au participat la hramul Sfintei Biserici.

Manifestările de hram au început în ajunul sărbătorii cu slujba Vecerniei și a Acatistului și au continuat în ziua de hram cu slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către preacucernicul părinte Laurențiu-Marian Dobre, alături de preacucernicul părinte paroh Vasile Petre. 

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte, le-a vorbit celor prezenți despre viața și minunile Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

În cadrul slujbei, la momentul chinonicului, copiii parohiei au susținut alături de doamna preoteasă, un recital de pricesne.

După Sfânta Liturghie, preoții au săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii și slujitorii parohiei. Toți cei prezenți la Sfânta Liturghie au primit iconițe cu Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Evenimentul desfășurat sâmbătă, s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au participat toți credincioșii prezenți la sfânta slujbă. 

A consemnat preot paroh Vasile Petre.