ARTICOLE
OCT
16
WED

Ora de Cateheză Duminicală la Parohia Independența

Categoria Noutăți    |     13:21

Ora de Cateheză Duminicală la Parohia Independența

Galerie foto

Copiii din Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, participă de câțiva ani la întâlnirile catehetice din cadrul programului ,, Hristos împărtășit copiilor”. Ora de cateheză este o chemare și o trimitere din partea lui Dumnezeu pentru a modela sufletele tinere în comuniune de iubire față de Dumnezeu și de semeni, dar și în comuniune cu toate generațiile de sfinți, din toate timpurile.

În ziua de 13 octombrie 2019, în cadrul orei de cateheză duminicală, după rostirea rugăciunii ,,Tatăl Nostru”, copiii prezenți au primit cu bucurie informații despre viața Sfintei Cuvioase Parascheva. Preotul paroh Gheorghe Marcian a explicat acestora cât de important este să urmăm viața sfinților care sunt numiți ,,Prietenii lui Iisus Hristos”. Copiii au reușit să înțeleagă mai bine semnificația acestei sărbători, a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Ei vin la aceste ore de cateheză din dorința de a-și însuși cât mai multe cunoștințe legate de învățătura de credință a Bisericii noastre Ortodoxe.

O vorbă înțeleaptă spune că ,,nimic nu te ajută să înțelegi mai bine credințele tale, decât să le explici unui copil plin de curiozitate.” La finalul orei de cateheză toți copiii prezenți au primit daruri din partea preotului paroh.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.