ARTICOLE
OCT
08
TUE

Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Călărași

Categoria Noutăți    |     15:43

Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Călărași

Galerie foto

Marți, 08 octombrie 2019, a avut loc Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat, ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Laurențiu Mititelu, Consilier Bunuri Bisericești al Centrului Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte Laurențiu Mititelu a luat cuvântul, transmițând Arhierești Binecuvântări tuturor celor prezenți din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU.

În continuare, preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Leuștean Florinel, paroh la parohia Unirea, care a prezentat referatul ,,Patriarhul Iustin Moisescu - Erudit teolog şi profesor dedicat teologiei.

După aceea, părintele consilier a mulțumit tuturor preoților care s-au implicat în îndrumarea elevilor către Seminarul Teologic din Slobozia, acesta fiind rezultatul unei formări continue a tinerilor care au înclinații către teologie. De asemenea, a mulțumit preoților din Municipiul Călărași care au îndrumat 5 tineri să participe la examenul de admitere la seminar, toți fiind admiși cu succes.

Ședința administrativă s-a încheiat cu dezbateri privind unele probleme pe care preoții le întâmpină în parohii și cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

 

A consemnat preot Dobre Laurențiu Marian, secretar II al Protopopiatului Călărași.