ARTICOLE
OCT
02
WED

Sfințirea noului clopot și a lumânărarului în Parohia Independența

Categoria Noutăți    |     15:22

Sfințirea noului clopot și a lumânărarului în Parohia Independența

Galerie foto

Pentru comunitatea parohială ortodoxă din Independenta, Protopopiatul Călărași, ziua de 1 octombrie 2019, zi în care s-a sărbătorit ,,Acoperământul Maicii Domnului” a fost prilej de mare sărbătoare.

Părintele Protopop Ilie Ramon-Eugen s-a aflat,  în mijlocul credincioșilor alături de un sobor de preoți unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar la finalul slujbei după cuvântul de învățătură adresat credincioșilor despre importanța sărbătorii, a sfințit noul clopot si lumânărarul. „Clopotul reprezintă glasul Domnului care ne cheamă să ne adunăm în binecuvântarea și iubirea lui Dumnezeu. Acesta este glasul Domnului care ne cheamă la rugăciune.”

Trei lucrări importante fac clopotele: prima lucrare pe care o fac clopotele este de a-i chema pe vii la slujbă, la rugăciune, la Sfânta Biserică. A doua lucrare este de a-I plânge pe morți, de a ne cânta duios atunci când plecăm din lume.

Iar ce-a de-a treia lucrare este aceea de a ocroti poporul de furtuni, de trăsnete, de tunete; clopotele împrăștie norii grei ai furtunilor, alungă fulgerele și tunetele și ceața vătămătoare, cum se spune într-una din rugăciunile de la sfințire. În același timp, clopotele, îi întărește pe credincioși să-și aducă aminte de Dumnezeu și să ceară ajutorul Lui atunci când sunt ispitiți.

La final, Părintele Protopop Ilie Ramon Eugen și Părintele Paroh Gheorghe Marcian  au înmânat domnului Anghel Constantin, Președintele Agrozootehnica Independența ,,Diplomă de onoare și o plachetăîn semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția adusă bisericii parohiale.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.