ARTICOLE
SEP
18
WED

Lăsați copiii să vină la mine!

Categoria Noutăți    |     13:34

Lăsați copiii să vină la mine!

Galerie foto

Lăsați copiii să vină la mine!

 

Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-I opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea. Şi, luându-I în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. Marcu 10, 11-16

 

Duminică, 15 septembrie 2019, în cadrul orei de cateheză, părintele paroh Gheorghe Marcian de la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, i-a binecuvântat pe elevi, dorindu-le un an școlar nou, cu multe realizări, spre împlinirea lor ca oameni și buni creștini, spre bucuria părinților și slava lui Dumnezeu.

Părintele îi învață pe copii, că familia, şcoala şi Biserica trebuie să pregătească generaţiile viitoare atât pentru societatea în care trăim cât mai ales pentru Împărăţia Cerurilor. Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoştinţe intelectuale, şi o formare spiritual pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni.

În acest sens, trebuie intensificată cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a apăra inocenţa, sinceritatea şi nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente, precum: recunoştinţa faţă de părinţi, profesori şi binefăcători, prietenia, dărnicia şi întrajutorarea”.

Tot în cadrul orei de cateheză, am serbat și  o elevă din clasa a XI-a de la Liceul Pedagogic ,,Stefan Bănulescu” care a prins în buchetul vieții cel de-al optusprezecelea trandafir. ,,Copilăria a plecat, adolescența s-a terminat, 18 ani te-ai jucat. Acum începe viața…. Fericire, bucurie și sănatate iți dorim în continuare.”

Este prima elevă care împlinește frumoasa vârstă și care continuă să vină la orele de cateheză. Toți cei prezenți au fost serviți cu tort, bomboane, suc ,dar și șampanie pentru copii. La final, fiecare copil a primit câte o  icoană din partea părintelui.

Putere de muncă, perseverență, răbdare, implicare, emoție, dăruire, entuziasm și success tuturor copiilor în noul an școlar 2019-2020. Dumnezeu să binecuvinteze şi să dea înţelepciune tuturor celor care caută mai întâi Împărăţia Sa.

Pe lângă toate acestea, un copil are nevoie de Dumnezeu şi de învăţăturile Sale. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune: „Zâmbetul copilului este pentru mamă ca o rugăciune pentru Dumnezeu”. La mulți, fericiți și binecuvântați ani tuturor!

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.