ARTICOLE
SEP
11
WED

Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Călărași

Categoria Noutăți    |     12:34

Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Călărași

Galerie foto

Marți, 10 septembrie 2019, a avut loc Ședința administrativa a preoților din Protopopiatul Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat, ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural al Centrului Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte Manuel Rusu a luat cuvântul, transmițând Arhierești Binecuvântări tuturor celor prezenți din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU.

În continuare, preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Marian Mihail, paroh la Parohia Drajna, care a prezentat referatul ,,Patriarhul Iustin Moisescu – Ctitor și păstrător de așezăminte ale Bisericii.

După aceea, părintele consilier a adus la cunoștință tuturor celor prezenți procedura privind desfășurarea Examenului pentru obținerea Gradului I clerical, sesiunea octombrie 2019.

Ședința administrativă s-a încheiat cu dezbateri privind unele probleme pe care preoții le întâmpină în parohii și cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călărași.