ARTICOLE
AUG
31
SAT

Pelerini călărășeni în Țara Mușatinilor

Categoria Noutăți    |     13:39

Pelerini călărășeni în Țara Mușatinilor

Galerie foto

„Păstoriți turma lui Dumnezeu dată în paza voastră cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câștig urât, ci din dragoste” (I Petru 5, 2).

 

În contextual „Anului omagial dedicat satului românesc” în Patriarhia Română, la inițiativa preotului paroh Gheorghe Marcian de la parohia Independența, a fost organizat un pelerinaj cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 19-23 august 2019 la Mănăstirile din Moldova și Bucovina, hrănindu-se spiritual prin închinarea la Sfintele Moaște, ascultând cuvânt de folos de la viețuitorii mănăstirilor și înălțând rugăciuni către Dumnezeu. Pelerinii au fost însoțiți de Părintele Birtașu Rafael de la Parohia Ceacu.

        Pașii pelerinilor s-a îndreptat în prima zi  spre închinare la Mănăstirea Balaciu, Mănăstirea Sfânta Treime, Mănăstirea Lepșa și Mănăstirea Izvorul Mureșului.

În cea de-a doua zi drumul a continuat având posibilitatea să vedem și câteva obiective turistice, cum ar fi Lacul Roșu, Cheile Bicazului, unde s-au bucurat de frumusețea naturii, apoi Mănăstirea Pângărați, Mănăstirea Bistrița, unde se află icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana și am încheiat ziua cu  Mănăstirea Petru Vodă – unde s-au rugat la mormintele marilor duhovnici Iustin Pârvu și Gheorghe Calciu.

Itinerarul a continuat  în cea de a treia zi la Mănăstirea Dorna Arini, Mănăstirea Humor, Mănăstirea  Moldovița, Mănăstirea Sucevița,  Sihăstria Putnei, Mănăstirea Putna, unde au înălțat rugăciuni către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Ziua a patra, a continuat cu închinare la Mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Sfântul Ioan cel nou de la Suceava, Mănăstirea Boroaia, unde se află mormântul Părintelui Ilarion Argatu, Mănăstirea Secu, unde se află icoana făcătoare de minuni  a Maicii Domnului Cipriota, Mănăstirea Sihăstria, unde am vizitat chilia Părintelui Cleopa Ilie, mormântul acestui mare duhovnic și toate celelalte locuri, unde credincioșii noștri s-au rugat și s-au zidit sufletește, Schitul Vovidenia unde se află icoana făcătoare de minuni  a Maicii Domnului cu două guri, apoi Mănăstirea Neamț, unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini.

În cea de-a cincea zi, cu sufletele pline de bucurie am pornit pe drumul de întoarcere spre casă, aducând cu noi nădejde și amintiri de neuitat închinându-ne și rugându-ne la Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Brazi, unde se află moaștele Sfântului Teodosie și Schitul Sfântul Ioan de la Brazi.

Prin acest pelerinaj ni s-a reconfirmat faptul că nu găsim numai ceea ce oferă locul: sfintele mănăstiri, sfintele moaște și sfintele slujbe, ci și ceea ce aducem noi pelerinii, fiecare în parte și toți împreună, specificul nostru de a fi și de a ne întâlni cu Dumnezeu și cu oamenii în Biserica lui Hristos și a Sfinților Lui.

Pelerinajul nostru a fost motivat și de o dorință puternică, aceea de a primi ajutorul lui Dumnezeu prin vindecarea de boli. Acest pelerinaj a fost un prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței.

În fiecare pelerinaj, prin credință, descoperim noi soluții prin care Biserica dă putere omului să meargă mai departe pe urcușul ce duce spre mântuire.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.