ARTICOLE
JUL
03
WED

Parohia Ceacu în haine de sărbătoare

Categoria Noutăți    |     21:21

Parohia Ceacu în haine de sărbătoare

Galerie foto

Sâmbătă, 29 iunie 2019, Parohia ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel" – Ceacu din Protopopiatul Călărași, și-a sărbătorit ocrotitorii. 

Vineri seara a fost săvârșită Vecernia cu Litia, împreună cu părintele Cătălin Vintilă, credincioșii bucurându-se de prezența părintelui Protopop Ramon Eugen Ilie, Protopopul Călărașilor.

În ziua hramului a fost săvârșită Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie  și de slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul. 

La invitația părintelui paroh Rafael Birtașu, au participat părintele diacon Antim, economul Mânăstirii Antim din București, părintele Emil Țiței de la Parohia Vișinii și părintele Ioan Ionce de la Parohia Vâlcelele. 

În anul 2018, credincioșii parohiei au participat la evenimentul istoric al Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului,  părintele paroh, primind din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în semn de apreciere o Diplomă. Împreună cu Consiliul Parohial s-a  hotărât ca în această zi de mare bucurie pentru ceacoveni, cei care au participat să primească din partea parohiei o Diplomă de participare. 

Comitetul parohial, la îndemnul părintelui paroh a decis ca din acest an la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli să fie organizat un concurs culinar de prăjituri, iar cele mai bune prăjituri să fie premiate.

Juriul format din părintele paroh și părinţii invitați au deliberat, iar premiul cel mare a fost câștigat de doamna Vasilchia Nicolae pentru o prăjitură foarte gustoasă cu cafea și nucă, au fost acordate și două mențiuni doamnelor Florența Ciobănescu și Mariana Grigore.

La finalul slujbelor, credincioșii au primit din partea Sfinţilor Apostoli pachete cu alimentele, care au fost pregătite cu o zi înainte de doamnele din Comitetul Parohial.

A consemnat Preot Paroh Doctorand Rafael BIRTAȘU.