ARTICOLE
JUN
16
SUN

Din inimi, pentru inimi, în Parohia Independența

Categoria Noutăți    |     17:27

Din inimi, pentru inimi, în Parohia Independența

Galerie foto

O vorbă românească spune că cine nu are bătrâni să-și cumpere. Bătrânii adună la un loc înțelepciunea și experiența izvorâtă din nenumăratele zile cu care au fost îngăduiți de la Dumnezeu și sunt gata să o dăruiască, mai departe, copiilor și nepoților. Pentru aceste virtuți, și pentru altele, se cuvine, după cum ne învață marele duhovnic arhimandrit Ioanichie Bălan, să le purtăm ,,aceeași grijă ca părinților noștri trupești”.

În Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, a fost inițiat în ajunul praznicului  Înălțării Domnului un proiect social-umanitar și duhovnicesc intitulat „DIN INIMI, PENTRU INIMI”. Proiectul a fost coordonat de părintele paroh Gheorghe Marcian, alături fiind doamnele învățătoare și educatoare; Vasile Gabriela, Bucur Mioara, Bălașa Ioana, Petcu Mărioara, Butoi Carmen, Tudor Mirela, Matei Tudorița și Primăria Independența. În dorința de a-i obișnui pe copii să trăiască în relație cu cei din jur, să-și dezvolte stări afective pozitive (omenie, generozitate, receptivitate la durerile și bucuriile celor din jur).

Părintele împreună cu doamnele învățătoare, educatoare și cu copiii au vizitat persoanele în vârstă de la Centrul de Îngrijire Adulți  din Ciocănești, știind că au nevoie acută de afecțiune și atenție, ne-am dat seama că prezența copiilor, prin puritatea și candoarea lor, le va aduce imensa bucurie în sufletele lor triste, de oameni izolați de familie.

Am încercat să-i facem pe cei de aici să nu se simtă singuri, ci că sunt sub ocrotirea Maicii Domnului. Sperăm că și alte persoane cu posibilități materiale și cu inimă milostivă vor afla că aici sunt bătrâni și bolnavi care așteaptă manifestarea iubirii creștine, a spus părintele Gheorghe Marcian.

La sfârșitul întâlnirii noastre cu bătrânii le-am oferit daruri constând în fructe, dulciuri, sucuri și materiale de curățenie.

Mulțumim celor care coordonează activitatea în cadrul Căminului precum și cadrelor didactice si domnului primar  pentru ajutorul  oferit la realizarea acestui proiect social-umanitar.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.