ARTICOLE
JUN
16
SUN

Bucurii și zâmbete de la copii pentru copii

Categoria Noutăți    |     17:23

Bucurii și zâmbete de la copii pentru copii

Galerie foto

Ziua de 1 iunie a fiecărui an este foarte așteptată de copiii din întreaga lume. Și pentru copiii din Grupul de cateheză din Parohia Independența din Protopopiatul Călărași a fost foarte așteptată. Pe lângă activitățile desfășurate în Parohie, am continuat alături de acești copii minunați care cresc și se dezvoltă armonios sub ochii noștri, pe unii îi avem alături de aproape zece ani alții abia au pășit pragul Sfintei Biserici dar cu toții ne sunt alături la toate activitățile pe care le propunem și participă cu interes.

Anul acesta am vrut să readucem bucurii și zâmbete copiilor de la Centrul de Plasament Sfântul Ștefan-Perișoru, așa cum le-am promis la sfârșitul vizitei de anul trecut, unde am poposit într-o frumoasă zi de duminică după Sfânta Liturghie și am încercat încă odată să le arătăm că ei sunt foarte importanți pentru noi și că îi purtăm mereu în rugăciunile noastre și ne dorim  să reușească să crească frumos și să se descurce în viață când vor ajunge la majorat.

Pe lângă afecțiunea pe care le-am arătat-o celor 35 de copii cu care am relaționat, am pregătit pentru aceștia și câte un dar care să le aducă aminte de prezența noastră în mijlocul lor, dulciuri și câte o iconiță pe care să o poarte cu ei când merg la școală.

Mulțumim Domnului Director al Centrului de Plasament pentru primirea și deschiderea de care dă dovadă de fiecare dată, apreciind prezența preoților în mijlocul copiilor, doamnelor educatoare care ne-au întâmpinat cu căldură și prietenie și nu în ultimul rând Domnului director Mihai Aurelian Dorin al Școlii George Vâlsan Independența care ne-a pus la dispoziție microbuzul școlar pentru a duce la bun sfârșit această activitate educativă și pentru copii din localitate.

Darurile au fost pregătite cu ajutorul copiilor din Grupul de cateheză al parohiei, prin strădania familiei noastre dar și a unor sponsori care ne sunt alături de fiecare dată la toate activitățile pe care le desfășurăm pe tot parcursul anului.

La sfârșitul vizitei de la Centru și copii din Grupul de Cateheză, care ne-au însoțit au fost răsplătiți cu un mic popas la o pizza și suc, iar la plecare au primit și ei câte un pachet cu dulciuri  pentru a ține minte acest moment frumos din viața lor o lungă perioadă de timp.

Toți cei implicați au declarat această activitate ca fiind una reușită, fiecare având real folos duhovnicesc în primul rând și mulțumirea în suflet că am reușit să generăm bucurii și zâmbete pe chipul acestor copii din Centrul de Plasament Sfântul Ștefan-Perișoru.

A consemnat preot II Dănuț Noapteș de la Parohia Independența.