ARTICOLE
JUN
10
MON

Cerc catehetic la Parohia Bogata din Protopopiatul Călărași

Categoria Noutăți    |     20:21

Cerc catehetic la Parohia Bogata din Protopopiatul Călărași

Galerie foto

Joi, 30 mai 2019, Protopopiatul Călărași a organizat cercul catehetic lunar, susținut de  Parohia Bogata, la care au participat 30  de copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, preoții Cercului Pastoral, dar și preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop al Protopopiatului Călărași.

Tema propusă a fost: ,,Arătările Domnului după Înviere” și a fost susținută de preacucernicul părinte paroh Spiroiu Mișu Oprică.

Acțiunea a avut loc în biserica parohiei Mircea Vodă din Călărași, iar preacucernicul părinte paroh, folosind un limbaj pe înțelesul copiilor, le- a explicat celor mici faptul că timp de 40 de zile de la Înviere și până la Înălțare, Domnul nostru Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi,  și este foarte important să știm că începutul văzut al Bisericii și al propovăduirii Evangheliei stă sub influența binefăcătoare a arătărilor Domnului Înviat după cum ne spune și Sfântul Evanghelist Luca: „Cărora S-a și înfățișat pe Sine viu după patima Sa prin multe semne doveditoare, arătându-li-Se timp de patruzeci de zile și vorbind cele despre împărăția lui Dumnezeu” (Fapte 1, 3).

Părintele a expus evenimentele biblice printr-o frumoasă prezentare PowerPoint, iar cei mici au completat niște fișe de lucru fixând informațiile primite.

În continuare, cei mici  au ascultat un frumos cuvânt catehetic al marelui duhovnic de la Mânăstirea Sihăstria – părintele Cleopa Ilie, din care au înțeles că astăzi suntem datori a face apostolat prin vestirea tuturor a Învierii Domnului, că trebuie să sărbătorim creștinește Paștele, trebuie să fim martori vii ai Învierii prin participarea la Sfânta Liturghie, și să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu și pe aproapele prin ascultarea și împlinirea Cuvântului Domnului.

În încheiere, preacucernicul părinte protopop a mulțumit celor prezenți pentru participare, și   le-a dorit copiilor Vacanță plăcută, încurajându-i totodată să participe săptămânal la întâlnirile catehetice din parohie.

Comitetului Parohial al parohiei, alături de părintele paroh au pregătit o agapă creștină la care au participat toți cei prezenți.

A consemnat părintele Nemțanu Ionuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.