În perioada ianuarie-mai 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, se desfășoară și în Protopopiatul Călărași Concursul National Catehetic ,,Rugăciunea în viața mea”, care face parte din Programul Național ,,Hristos împărtășit copiilor” și este dedicat Anului 2022, declarat „Anul omagial al Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, în Patriarhia Română.

La acest concurs participă și Parohia Independența din Protopopiatul Călărași. Prin acest proiect se evidențiază rolul, importanța și necesitatea rugăciunii ca legătură și comunicare cu Dumnezeu, și cu aproapele prin rugăciune. Sub coordonarea părintelui paroh Gheorghe Marcian, a profesorului de religie Nicolae Florian și a doamnei preotese Gheorghe Mariana, pe lângă cele cinci cateheze care au ca tema rugăciunea, redactate de către preotul coordonator, se mai adaugă și cinci activități, prin care se evidențiază rezultatele catehezelor.

Prima activitate a acestui proiect a fost un pelerinaj cu cei 30 de copiii care formează grupul catehetic al parohiei Independența, la Mănăstirile ,,Crucea de leac” de la Coslogeni și ,,Libertatea” din localitatea Dichiseni.

La Mănăstirea Coslogeni, părintele stareț Lucian Ciolovic le-a vorbit copiilor despre legenda acestei cruci și cât de importantă este rugăciunea  făcuta cu stăruință la această cruce vindecătoare, la care vin să se închine și să se roage oameni din diferite părți ale țării. Mântuitorul S-a jertfit pe Cruce pentru mântuirea noastră, și-a vărsat Preascumpul Său Sânge pentru răscumpărarea omului căzut în păcat din neascultarea ce s-a făcut in Rai. Crucea este așadar o armă puternică pentru noi creștinii. Cine vine aici cu sufletul plin de credință și se roagă va căpăta izbăvire.

La Mănăstirea ,,Libertatea” am fost primiți cu multă dragoste de către maica stareță Nimfodora care le-a vorbit copiilor despre legenda mănăstirii și cât de importantă este rugăciunea în viața noastră.

Acest proiect catehetic, derulat în contextul anului omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului, are menirea de a aduce în lumină beneficiile și roadele pe care rugăciunea le aduce în viața omului, dar și de a apropia pe cei mici de acest act al rugăciunii.

A consemnat părintele paroh Marcian Gheorghe, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut