Ziua Veteranilor de Război sărbătorită în Municipiul Călărași

      Joi, 29 aprilie 2021, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași, însoțit de un sobor de preoţi, a oficiat slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român. 

      La acest eveniment care a avut loc la Monumentul Eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial au participat autorităţi locale şi judeţene.

      Semnificaţia specială a Zilei Veteranilor de Război constă în refacerea legăturii dintre generații prin care se încearcă înțelegerea patriotismului, onoarei, demnității și eroismului rememorând faptele de vitejie ale înaintașilor noștri pentru apărarea țării.

      Veteranii de război și familiile acestora ne-au învăţat ce înseamnă dragostea de ţară, ne-au oferit modele de comportament patriotic care reprezintă un reper pentru noi, participă la educarea tinerei generații care învaţă să preţuiască și să apere libertatea şi contribuie la promovarea valorilor noastre naționale.

      A consemnat preot Vasile Viorel Dinu, protopop al Protopopiatului Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut