Pace și multă bucurie, în acest nou an școlar, să fie…

Începutul noului anbisericesc a adus cu sine și începutul unui nou an școlar pentru toțipreșcolarii și elevii patriei noastre. Cu mic, cu mare, părinți și copii, aupornit cu ghiozdănele și cu flori către unitățile școlare pentru aș întâlnidascălii, dar și noii și mai vechii colegi în acest an școlar 2016-2017.

După ce s-au strâns încurțile unităților școlare, toți participanții, au audiat imnul național și auprimit binecuvântarea lui Dumnezeu prin slujbele de Te-Deum oficiate desfințiții slujitori, ascultând în continuare discursurile conducătorilorunităților școlare despre realizările din trecut și despre așteptările viitoareale școlii.

Așa s-a întâmplat și înșcolile călărășene: la Liceul Agricol „Sandu Aldea”, Școala „NicolaeTitulescu”, Nr. 5 și Școala „Carol I”, Nr. 4, unde părintele AchimC. Vergil – Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel dinCălărași, a oficiat slujba de Te-Deum în prezența elevilor, părinților,cadrelor didactice și a reprezentanților instituțiilor și autorităților locale,și a rostit un scurt cuvânt de binecuvântare și încurajare pentru toți elevii.

La Școala „NicolaeTitulescu”, Nr. 5 și Școala „Carol I”, Nr 4, după oficierea slujbei Te-Deum-ului,a binecuvântat cu aghiasmă pe toți participanții și sălile de clasă, iar celor60 de elevi cu dizabilități de la Școala nr. 4 le-a oferit și iconițe cu MaicaDomnului Prodromița.

A consemnat preacucernicul Pr. Achim C. Vergil – Mariande la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Călărași

Related Posts

Sari la conținut