„DUMINICA LA FLORII” ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Sărbătoarea Floriilor rememorează evenimentul intrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos, cu puțin timp înainte de Patimile, Răstignirea, moartea și Învierea Domnului.

Duminică, 17 aprilie 2022,  când Biserica Ortodoxă prăznuiește Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele şi care este dedicată Intrării Mântuitorului Iisus în Ierusalim, la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași a avut loc un concert de colinde la momentul chinovicului, susținut de copiii din grupul de cateheză, coordonați de doamna preoteasă Gheorghe Mariana.

Duminica Floriilor este o zi binecuvantată, în care trăim plenar primirea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Când Domnul Iisus Hristos și ucenicii Săi au intrat în Cetatea Sfântă a Ierusalimului, mulțimea i-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie. Bucuria intrării Domnului în Cetatea Sfântă au exprimat-o deplin copiii, care în nevinovăția lor L-au mărit pe Dumnezeu, cântând: „Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului”. Grupul de copii a bucurat mintea și sufletul celor prezenți la Sfânta Liturghie, prin acest concert duhovnicesc.

La final, copiii au primit ouă și dulciuri specifice sărbătorii pascale. Mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile oferite și ne rugăm ca acești copii să rămână fideli chemării lor și să devină mlădițe puternice în via Domnului.

Dorim un post binecuvântat în Săptămâna Patimilor, timp în care creștinii fac pregătiri pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

A consemnat părintele Marcian Gheorghe, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut