Elevii olimpici călărășeni în pelerinaj

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 27-28 august 2024 s-a organizat un pelerinaj cu elevii olimpici participanți la Olimpiadele școlare de Religie ortodoxă și Cultură și Spiritualitate Românească, etapele județene și naționale în anul școlar 2023-2024.

 

Acesta a fost organizat de către Sectorul Cultural al Centrului Eparhial, sub îndrumarea preacucernicului părinte Prof. Spiroiu Mișu (Inspector Școlar Religie în cadrul Inspectoratului Județean Călărași), și în colaborare cu Asociația ”Tradiția Românească” din Buzoieni, Protopopiatul Lehliu (preacucernicul părinte Pr. Alexa Vladimir și Prof. religie Alexa Elena – Președintele Asociației).

 

În dimineața zilei de 27 august, 40 de elevi olimpici și profesori de religie ai unităților de învățământ din județul Călărași, au pornit cu entuziasm și multă bucurie într-un pelerinaj care avea să le răsplătească dragostea față de Dumnezeu și de disciplina religie.

 

Primul popas a fost unul duhovnicesc și cu toții ne-am închinat și am înălțat gând de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate, în biserica Mănăstirii Ghighiu, din județul Prahova. Am continuat cu bucurie să vizităm Castelul Bran, din județul Brașov, ziua  încheindu-se la „Academia Sâmbăta” din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu, localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, acolo unde am fost găzduiți.

 

Cea de a doua zi a călătoriei noastre am început-o participând cu toții în deplină rugăciune la Sfânta Liturghie, săvârșită în paraclisul mănăstirii, urmând vizitarea Castelului Peleș din Sinaia.

 

Călătoria a fost presărată cu rugăciune, documentare religioase și istorice, muzică și voie bună. A fost o atmosferă destinsă, foarte apreciată de elevi și potrivită legării unor frumoase și curate prietenii.

 

Pe parcursul celor două zile elevii ne-au împărtășit impresiile legate de inițiativa organizării acestui pelerinaj și-au manifestat bucuria, recunoștința și dorința de a mai participa la Olimpiadele școlare de Religie și Cultură și Spiritualitate Românească, cât și la astfel de excursii binecuvântate.

 

 

 

Mulțumim Bunului Dumnezeu, ostenitorilor Sectorului Cultural al Centrului Eparhial, Părintelui Inspector pentru Disciplina Religie, Asociației Tradiția Românească, cadrelor didactice îndrumătoare și, nu în ultimul rând elevilor, care prin rezultatele lor strălucite ne-au motivat pe toți să ne unim și să ne ostenim pentru a le putea oferi această mare bucurie.

 

 

 

A consemnat Alexa Elena,

 

profesor Religie, Școala Gimnazială nr. 1 Lehliu Gară

 

Cele mai recente articole