Parohia Independența din Protopopiatul Călărași a organizat o excursie de o zi în data de 31 mai 2024, cu copiii din grupul catehetic „Sfântul Atanasie” al parohiei, la Mănăstirea Comana și Parcul de Aventură Comana.

Aceștia au primit în dar această excursie ca drept răsplată pentru întreaga activitate pe care au desfășurat cu ocazia Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”. Prima oprire a avut loc la Mănăstirea Comana, unde cei mici au vizitat ansamblul voievodal „Cetatea lui Vlad Țepeș” – ridicată în timpul lui Radu Șerban în 1588, pe ruinele unei mânăstiri ctitorite de legendarul Vlad Țepeș (1461) și au participat la Taina Sfântului Maslu. Coborâm pe pontonul din spatele mănăstirii, citim pildele pe contratrepte și admiram rațele sălbatice și lebedele de pe baltă.

Porticurile și capela în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă sunt de asemenea de remarcat. Aici copiii au fost surprinși și de osuarul pe care l-au văzut dar și de povestea acestor eroi, ascultând cuvintele spuse de părintele mănăstirii.

Ne-am îndreptat pașii în continuare spre a vizita Parcul de Aventură Comana, spre a se distra parcurgând două trasee prin copaci, potrivit vârstei; inclusiv tiroliana peste lac, apoi am făcut o mini-croazieră cu vaporașul în Delta Neajlovului, cea mai mare deltă de interior din țară – tur ghidat audio și o plimbare cu trenulețul atât prin incinta Parcului, cât și prin localitate.

Parcul de Aventură este asemeni unui tărâm magic cu bun gust, cu o mulțime de activități care să te facă să simți gustul aventurii. Aerul curat și traseele surprinzătoare ne-a oferit o modalitate plăcută de a petrece timpul împreună. Aici, la Parcul de Aventură Comana, nu contează cine ajunge primul la final, cât cine se distrează cel mai tare pe tot parcursul aventurii, o lume plină de aventură și distracție și de a te conecta cu natura.

Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care au contribuit la realizarea acestei excursii și la susținerea acestor copii minunați în frumoasele activități de care au dat dovadă.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut