Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Joi, 16 Mai 2024, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PC Părinte Consilier Sector Cultural, Rusu Manuel.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și i-a felicitat pentru implicarea în buna desfășurare a Procesiunii cu Icoana Maicii Domnului (Eleousa) de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Parva, județul Bistrița Năsăud, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

De asemenea, întrucât încheierea Concursului Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a fost marcată miercuri, 15 mai 2024, prin festivitatea de premiere a tuturor câștigătorilor stabiliți în urma jurizării proiectelor din data de 9 mai 2024, Preacucernicul părinte Protopop Vasile Viorel Dinu, i-a felicitat pe PC Preoți Gheorghe Marcian și Noapteș Dănuț, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași, pentru câștigarea locului I la nivel eparhial, cu proiectul „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 33)”, realizat de Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, în parteneriat cu Școala Gimnazială George Vâlsan din localitatea Independența, Județul Călărași, care a reunit un număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, prin implicarea părinților slujitori ai parohiei, și sub coordonarea doamnelor Mariana Gheorghe (coordonator grup catehetic) și Petronela Rusu (profesor de Limba și literatura română).

Conform conceptului concursului, grupul câștigător al locului I din fiecare eparhie va fi premiat de către Preafericirea Sa, Părintele Patriarh Daniel, în data de 21 mai 2024, cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale din București, când se va încheia oficial Concursul Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă.

În continuarea ședinței, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte paroh Ciobanu Gabriel Teodor, de la parohia Roseți 1, din Protopopiatul Călărași a prezentat referatul: ,, Responsabilitatea preotului cu privire la cercetarea bolnavilor și la administrarea Sfintelor Taine acestora”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Luminează-te, Noule Ierusalime”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut