Existând de multă vreme o frumoasă colaborare între Școală și Biserică, Parohia Independenta din cadrul Protopopiatului Călărași, împreună cu Școala Gimnazială  „George Vâlsan” din Independența, a organizat în data de 24 aprilie 2024, o excursie în cadrul programului educațional „Săptămâna Verde” cu 50 de copii, însoțiți de doamnele profesoare Rusu Petronela, Tudor Marcela și Neagoe Alina Cristina, dar și de părintele Gheorghe Marcian și doamna preoteasă Gheorghe Mariana.

Scopul organizării excursiei a fost acela de a răspunde dorinței exprimate de elevi de a călători și de a desfășura activități recreative, religioase, dar și relaxante. Copiii au avut bucuria de a se distra în Parcul de Aventură Comana, de a se bucura de frumusețile naturii plimbându-se cu barca pe lacul Neajlov, a doua deltă a României, o oaza de liniște, plimbarea cu trenulețul turistic Orient Express, dar și de alte obiective.  Cu ajutorul acestuia am aflat informații minimale despre Comana, Hanul Poștalionului, drumul poștei (olacului) sau despre Mănăstirea Comana.

Părăsind parcul, ne-am îndreptat spre a vizita Mănăstirea Comana, un loc spiritual încărcat de istorie, unde tinerii s-au întâlnit cu viețuitorii acestui locaș monahal și au aflat numeroase lucruri despre viața și activitatea din mănăstire. În incinta mănăstirii se află Biserica Sfântul Nicolae, un mic muzeu, Mausoleul eroilor căzuți în Primul Război Mondial (monument istoric). Comana și împrejurimile sale înseamnă natură, istorie, liniște… adică mult mai mult decât parcul de distracții binecunoscut din localitate! Aceste activități fac parte din parteneriatul „Lăsați copiii să vină la Mine”, desfășurat între Biserică și Școală, pentru a oferi copiilor și tinerilor șansa de a participa la activități educative, recreative, de socializare și de petrecere a timpului liber.

Dumnezeu să ne dăruiască un post binecuvântat în continuare, iar lumina Învierii să o primim cu multă bucurie în suflet!

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut