Elevii Școlii „Mircea Vodă” se pregătesc pentru Învierea Domnului

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost întemeiată de Domnul Hristos la Cina cea de Taină, în Joia Mare, când, mâncând cu ucenicii Săi, a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o lor, zicând: „Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu.” Apoi, luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: „Beţi dintru acesta toţi, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor” (Matei 26, 26-28).

Elevii din clasele primare de la Școala gimnazială „Mircea Vodă” – Călărași, însoțiți de cadrele didactice ale unității de învățământ și coordonați de pr. prof. Spiroiu Mișu, alături de prof. Enciu Adrian (profesori de religie), s-au pregătit creștinește pentru Învierea Domnului.

La data de 11 aprilie 2024 au primit cu smerenie Sfânta Taină a Împărtășaniei în Biserica „Sfântul Nicolae” – Mircea Vodă, povățuitor și gazdă fiindu-le preotul Mincu Adrian.

Sfânta Împărtășanie se dă oamenilor dreptcredincioși spre iertarea păcatelor și spre înnoirea vieții lor duhovnicești.

Această activitate a fost derulată în cadrul parteneriatului Școală – Biserică, acord încheiat anterior, prin care tinerii comunității sunt permanent implicați în activitatea parohiei, participând la diferite acțiuni care se desfășoară.

În prezent, tinerii parohiei participă și la repetițiile pentru concertul de Înviere, prilej cu care li se vorbește despre Învierea lui Hristos, importanța rugăciunii în viața noastră și despre necesitatea iubirii oferită aproapelui nostru.

A consemnat preot profesor Spiroiu Mișu, inspector Religie – IȘJ Călărași.

Related Posts

Sari la conținut