Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 09 Aprilie 2024, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PC Părinte Consilier Sector Administrativ-Bisericesc, Cristi Gavrilă.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a dat cuvântul doamnei cpt. Rogoz Mirela, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al Județului Călărași, care, în cadrul activității de informare preventivă, a prezentat măsuri pentru prevenirea incendiilor pemergător și pe timpul manifestărilor religioase cu public numeros, dar și modul de comportare în diferite situații de urgență, în special cu ocazia slujbei oficiate cu ocazia Învierii Domnului.

În continuare, părintele consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a mulțumit preacucernicului părinte pensionar Dumitru Nicușor pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul timpul în slujba bisericii, îndemnându-i pe cei prezenți să fie alături de dumnealui în continuare și a punctat câteva aspecte cu privire la importanța deținerii actelor de proprietate pe terenurile parohiilor, dar și despre obținerea avizelor de securitate la incendiu pentru sfintele locașuri.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte paroh Păun Ionuț Sorin, de la parohia Tonea, din Protopopiatul Călărași a prezentat referatul: ,,Sfeștania și sfințirea caselor”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut