ÎI CINSTIM PE CEI AFLAȚI ÎN SUFERINȚĂ

,,Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi!’’(Matei 11,28)

 

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, în data de 22 martie, înaintea prăznuirii Bunei Vestiri s-a desfășurat o altă activitate din cadrul proiectului Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor” cu prilejul „Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, din cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos, Cuvântul care vindecă”.

Această activitate catehetică a fost intitulată „Îi cercetăm pe cei aflați în suferință”, la care copiii grupului de cateheză „Sfântul Atanasie” al parohiei, au mers împreună cu părintele  paroh, Gheorghe Marcian, și cu părintele paroh Tudorache Paul de la Parohia „Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Călărași la „Centul de îngrijire și asistență” Ciocănești și Locuința maxim protejată „Casa Lotus” Ciocănești unde s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, s-au rostit rugăciuni de sănătate și binecuvântare de la Dumnezeu, și au fost adresate frumoase cuvinte de învățătură și îndemn duhovnicesc, apoi au fost miruiți și binecuvântați pentru sănătatea sufletului și vindecarea trupului toți cei aflați în suferință, iar copiii coordonați de doamna preoteasă Gheorghe Mariana au susținut un program de cântece și poezii închinate Maicii Domnului și mamelor.

Din păcate, trăim într-o societate în care din ce în ce mai mulţi oameni au nevoie de ajutor filantropic din partea Bisericii. Biserica, prin slujitorii săi, indiferent de situații și vremuri, face ceea ce știe mai bine: este lângă cei care au nevoie de ajutor. Biserica acordă ajutor omului aflat în suferinţă atât în planul vieţii sale sufleteşti, cât şi în planul vieţii sale trupeşti. Sunt foarte multe cazuri în care cei bolnavi sau bătrâni sunt vizitaţi acasă, în spitale, azile, centre sociale de preot şi de membri ai parohiei. Cu această ocazie li se oferă şi câte un dar. Poate mic ca valoare materială, dar foarte important pentru cel care îl primeşte.

Părintele Gheorghe Marcian a ținut la sfârșitul slujbei un cuvânt duhovnicesc, vorbind despre boala sufletească și cea trupească, precum și medicamentele necesare pentru vindecare.

La final, copii au fost dăruit iconițe, metanii, felicitări și câte o vază ornamentată cu flori și diverse materiale lucrate cu multă migală de către ei de ora de cateheză săptămânală, dar și ceva dulce.

Cu câtă răbdare şi speranţă îşi petrec zilele monotone şi simple aceşti oameni? Iubirea lor este nemărginită şi ne întrebăm noi, cei care ne considerăm sănătoşi, cum am reacţiona, dacă am fi în locul lor? Care ar fi atitudinea noastră în faţa suferinţei şi a bolii? Pentru noi, ei sunt exemple vii de iubire faţă de Dumnezeu, nu-şi pierd încrederea şi acceptă cu răbdare suferinţa şi încerca să-i dea un sens şi o valoare. Atât timp cât îi avem printre noi, să învăţăm de la ei cum să ne ducem crucea noastră şi să ştim să-i preţuim. Credincioșii de astăzi se pot apropia de omul aflat în suferință, după modelul arătat de Mântuitorul Hristos, în complexitatea Sa.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut