Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 12 martie 2024, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PC Părinte Consilier Sector PC Părinte Consilier Sector Economic și Financiar, Munteanu Cristian – Ștefan.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care adus cunoștința celor prezenți aspecte cu privire la:

–             Solicitarea finanțării și justificarea în termenul legal a finanțărilor primite din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Călărași, dar și unitățile administrativ-teritoriale;

–             Respectarea procedurii pentru arendarea terenurilor agricole;

–             Verificarea periodică a instalației electrice din sfintele locașuri și a valabilității certificatului PRAM, dar și a extinctoarelor;

–             Posibilitățile de finanțare, în special în cazul monumentelor istorice, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, conform modificărilor aduse O.G. nr. 82/2001, publicate în Monitorul Oficial nr. 1123/13.12.2023.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

Cu această ocazie, Părinte preacucernicul părinte paroh Dumitru Florin, de la parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Călărași, Protopopiatul Călărași a prezentat referatul: ,,Postul Mare și semnificația lui pentru viața duhovnicească”..

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut