Cerc catehetic la parohia Călărașii-Vechi, din Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, marți, 12 martie 2024, la biserica parohiei Călărașii Vechi, s-a desfășurat cateheza ,,Pelerinajul și foloasele sale duhovnicești”, în cadrul Cercului Pastoral nr.3, al Protopopiatului Călărași.

Copiii din cadrul grupului catehetic parohial, însoțiți de doamna bibliotecară, Comănescu Niculina, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză demonstrativă, care a fost structurată în două părți.

În prima parte a catehezei, părintele paroh, Călin Constantin, le-a vorbit copiilor despre pelerinaj și importanța acestuia pentru noi din punct de vedere duhovnicește, mulți din copiii prezenți povestind experiențe personale trăite în pelerinajele la care chiar ei au participat, dar și despre bogățiile emoționale pe care le-au strâns.

În cea de-a doua parte a catehezei, îndrumați de doamna preoteasă, Comănescu Niculina, copiii au pus în scenă piesa de teatru „Al patrulea mag”. Această scenetă îl prezintă pe magul Artaban, care a vândut toate averile sale pentru a cumpăra un safir, un rubin și o perlă pentru a merge să le dea în dar Pruncului Iisus, dar nu a reușit să ajungă în peșteră, iar timp de 30 de ani L-a căutat pe Mântuitorul Hristos pentru a I se închina, făcând din viața sa un pelerinaj. De-a lungul vieții sale, cu ajutorul celor trei pietre prețioase a ajutat un bolnav, o femeie căruia soldații voiau să îi omoare copilul și o tânără care era dusă spre temniță de către soldați, iar când a ajuns în fața Domnului, Care era răstignit pe cruce, Iisus Hristos i-a zis: „În sfârșit, ai venit! Tu mi-ai adus cele mai frumoase daruri! … Tot ce duceai cu tine ai dat celor nevoiași. Dar, dându-le lor, Mie Mi-ai dat. Darul tău a ajuns la Mine și, adevărat îți spun, că este cel mai de preț dintre toate. Căci cel ce-L iubește pe Dumnezeu, acela își revarsă dragostea sa asupra oamenilor; și cu cât te apropii mai mult de oameni, cu atât ești mai aproape de Dumnezeu.

În încheiere, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, protopop al Protopopiatului Călărași a mulțumit tuturor pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la această cateheză, doamnei Comănescu Niculina și părintelui Călin Constantin pentru implicarea în organizarea și desfășurarea orei de cateheză și a îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica și lăudându-i pentru cunoștințele etalate.

La finalul catehezei, copiii au rostit rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat” și au cântat imnul Școlii Călărașii Vechi, iar din partea parohiei au primit suprize dulci.

A consemnat preacucernicul părinte Dobre Laurențiu Marian, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut