ZIUA MAMEI ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Duminică, 3 martie 2024, ca la fiecare început de primăvară, în Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, şi anul acesta, la Sfânta Liturghie, copiii grupului de cateheză „Sfântul Atanasie” au  primit Sfânta Taină a Împărtășaniei, apoi, la finalul slujbei, au susținut o frumoasă serbare dedicată mamei, fiinţa cea mai dragă. Vocația femeilor creștine de astăzi este de a mărturisi credința în Hristos Cel răstignit și înviat, de a da viața și a proteja viața copiilor, de a promova iubirea milostivă față de semeni, de a aduce pace și comuniune, prin prezența și lucrarea lor în Biserică și în societate. Mamele și bunicile creștine rugătoare, prin evlavia, bunătatea, smerenia și înțelepciunea lor, sunt o binecuvântare pentru familie și Biserică.

Se cuvine să acordăm mamelor această cinste deosebită pentru că ele dau viață din viața lor și sunt primele care îi învață pe copii dragostea față de Dumnezeu, față de muncă şi față de ţară. La finalul serbării copilașii le-au oferit mamelor un buchețel de ghiocei și un mic cadou pregătit prin munca și strădania lor, la orele de cateheză duminicală. Îi mulțumim doamnei preotese Gheorghe Mariana, pentru dragostea, jerfa și implicarea de care a dat dovadă în realizarea acestui program, prin care a adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele mamelor.

A devenit deja o tradiţie pentru parohia noastră ca ziua de 8 martie, „Ziua Internațională a Femeii” să fie cinstită printr-o serbare.

Le dorim tuturor mamelor sănătate și mântuire, pace și bucurie sfântă, întru mulți și binecuvântați ani!

A consemnat preacucernicul părinte paroh, Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut