MĂRȚIȘOR – BUCURIE ȘI RECUNOȘTINȚĂ PENTRU CEI BOLNAVI

Cu ocazia zilei de 1 Martie, copiii din grupul de cateheză „Sfântul Atanasie” de la Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, împreună cu preotul paroh, Gheorghe Marcian,  și-au propus să aducă zâmbetul pe chipurile doamnelor și au dăruit mărțișoare (felicitări, iconițe, cruciulițe) persoanelor vârstnice și încercate de boli, din parohie. Această activitate face parte din Programul Național Catehetic ,Hristos împărtășit copiilor”, prin Concursul Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă”, deoarece anul acesta este Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. Ne propunem să valorificăm credința Bisericii Ortodoxe cu privire la boală și suferință a omului cu Dumnezeu și cu aproapele sau, legătura de iubire și relatia copiilor cu cei în suferință, promovând fapta cea bună izvorată din iubire și credință.

Reintâlnirea cu aceștia a fost emoționantă, deoarece de fiecare dată când îi vizitez o fac cu multă dragoste, generozitate și compasiune, ceea ce ne bucură foarte mult. Acesti copii au transmis zâmbete, emoție, dar și liniște sufletească bunicelor, totul cu ocazia zilei de 1 Martie.

Vă dorim să aveti parte de multe primăveri binecuvântate, cu sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi.

Bucuria s-a citit pe chipurile tuturor, gestul copiilor a fost primit cu multă căldură, bunicele fiind luate prin surprindere. Vizita a descrețit frunțile tuturor, iar curțile și camerele bunicuțelor s-au înfrumusețat cu prezența acestor copii care le-a dăruit din inimă această surpriză.

Fie ca toate zâmbetele, emoțiile și spiritul acestei zile să ne însoțească pretutindeni. Vă doresc o primăvară minunată și „La mulți ani!”

A consemnat preacucernicul părinte paroh, Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut