Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Călărași

Frumuseţea cerului este mulţimea stelelor, podoabe luminând întru cele înalte ale Domnului. (Ecclesiaticul 43, 11)

La data de 5.03.2024, la Școala Gimnazială Perișoru s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Călărași, responsabil fiind pr. prof. Călin Constantin.

Lecția a fost susținută la clasa a VII-a, tema aleasă având legătură cu adevărata menire a creștinului – fericirea cea veșnică privind „Frumusețea în viața creștinului”.

Alături de profesorii de religie au fost: pr. prof. Spiroiu Mișu (inspector școlar disciplina religie – I. Ș. J. Călărași), prof. Mureșanu Marius (directorul unității de învățământ și profesor de religie), prof. Borcea Ciprian (profesor de religie și reprezentantul pe Centrul Călărași al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” – Slobozia), alături de cadrele didactice.

După susținerea lecției, s-au adus la cunoștință cadrelor didactice prezente completări (toate prezentate și pe grupurile interne de comunicare) cu privire la:

  • aspecte legislative privitoare la predarea disciplinei religie;
  • aspecte din Legea învățământului preuniversitar;
  • organizarea și desfășurarea Concursurilor și olimpiadelor școlare (Religie și Cultură și spiritualitate românească, Proiectul „Osteneala tinereții este odihna bătrâneții”, etc.);
  • prezentarea ofertei Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” – Slobozia;
  • diverse informații specifice disciplinei.

Doamna profesor Dumitrașcu Andreea a pregătit și a prezentat o mapă completă cu materiale didactice, care a cuprins prezentarea PowerPoint, precum și un referat cu tema:  „Evaluarea tradițională vs. Evaluarea modernă – avantaje și dezavantaje în desfășurarea actului educațional”.

A consemnat Pr. Prof. Spiroiu Mișu, Inspector școlar religie I. Ș. J. Călărași.

Related Posts

Sari la conținut