Cerc catehetic la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Catedrală din Municipiul Călărași, din Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi, 29 februarie 2024, la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Catedrală din Municipiul Călărași, s-a desfășurat cateheza ,,Biserica, locaș de închinare”, în cadrul Cercului Pastoral nr.2, al Protopopiatului Călărași.

Copiii din cadrul grupului catehetic parohial „Sfântul Ierarh Nicolae”, însoțiți de doamna învățătoare Radu Maria și domnul profesor de religie Borcea Ciprian, au participat activ la desfășurarea orei de cateheză, care a fost structurată în două părți.

În prima parte a catehezei, domnul profesor de religie, Borcea Ciprian, le-a prezentat copiilor interiorul sfântului locaș, pridvorul, naosul și pronaosul sfântului locaș, dar și catepeteasma sfântului altar, explicându-le semnificația și importanța fiecăruia.

În cea de-a doua parte a catehezei, părintele paroh, Puișor Arcadie Alin, le-a prezentat copiilor Sfântul Altar, în special Sfânta Masă și Proscomidiarul, explicându-le totodată rânduiala Proscomidiei și momentele importante din cadrul Sfintei Liturghii. De asemenea, copiii au învățat și despre Taina Sfintei Spovedaniei, mulți dintre cei prezenți participând deja la această Taină.

Ora de cateheză a decurs într-un mod interactiv, de multe ori copiii anticipând ceea ce domnul profesor urma să le prezinte, ei înșiși participau la explicații.

În încheiere, preacucernicul părinte Dobre Laurențiu Marian, secretar al Protopopiatului Călărași a mulțumit tuturor pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la această cateheză, domnului profesor și părinților slujitori ai paroiei pentru implicarea în organizarea și desfășurarea orei de cateheză și a îndemnat copiii să frecventeze în continuare biserica și lăudându-i pentru cunoștințele etalate.

La finalul catehezei, copiii au rostit rugăciunea „Toți cu inima curată” și au interpretat, împreună cu preoții prezenți, „Cuvine-se cu adevărat”, iar din partea parohiei au primit câte o cruciulită și au fost serviți cu pizza, suc și dulciuri.

A consemnat preacucernicul părinte Dobre Laurențiu Marian, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut