Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 13 februarie 2024, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PC Părinte Consilier Sector Cimitire, Daniel Demișcă.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis, din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare, după care a vorbit despre importanța cimitirelor parohiale în viața Bisericii și a credincioșilor ei, acestea reprezentând Biserica sfinților. Părintele a reamintit că cimitirele trebuie să fie îngrijite și respectate, deoarece sunt printre cele mai sacre locuri dintr-o comunitate.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

Cu această ocazie, Părinte Dănuță Gheorghe, paroh la Parohia Ciocănești-Sârbi a prezentat referatul: ,,Forme ale pastorației și îngrijirii bolnavilor în Sfânta Scriptură”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut