Atelierul de creație „Mărțișorul, vestitorul primăverii”

„Dumnezeu, lumii a dat

Mărțișor de neuitat

Când peste lut a suflat

Și cu viață ne-a-nzestrat”.

 

 

Prin data practicării, în prag de primavară și prin semnificația șnurului, aceea de a împleti viața cu lumina, mărtișorul devine un simbol al renașterii universului și al redefinirii existenței umane și continuă a fi și astăzi un mesager al iubirii și al respectului dintre oameni.

Avem bucuria ca și în acest an, în perioada 4-25 februarie 2024, copiii grupului catehetic „Sfântul Atanasie”, din parohia Independența, Protopopiatul Călărași, să desfășoare o serie de activități cu ocazia mărțișorului și a Zilei Mamei (8 martie). Copiii, sub îndrumarea părintelui paroh Gheorghe Marcian și doamnei preotese, Gheorghe Mariana, s-au întercut în realizarea de mărțișoare, veritabile simboluri ale primăverii. În cadrul atelierului de mărțisoare copiii au confecționat mărțișoare, felicitări, dar și mici cadouri pe care le vor oferi în perioada următoare începutului de martie, când primăvara va cuprinde întreaga țară. Atelierul de confectionat mărțișoare a devenit deja o traditie pentru parohia  noastră.

Copiii sunt foarte încântați să descopere ce lucruri minunate pot realiza cu ajutorul mânuțelor și a materialelor folosite de ei. Frumoase mărţişoare s-au înfiripat cu talentul micuţilor, iar bucuria lor a fost foarte mare când au aflat destinatarii acestora: mamele şi bunicile lor, dar şi celelalte femei din biserică. În același timp, am căutat să imprimăm un caracter duhovnicesc acestui atelier de creație prin rugăciunile rostite și cântate împreună cu copiii.

Aceste activități, concretizate prin ateliere și serbări, fac parte din programul nostru catehetic de Tradiție și de Creativitate al școlii parohiale. Prin activitățile desfășurate s-a dorit favorizarea dezvoltării grupului catehetic de copii, majoritatea acestora fiind prezenți și duminica la Sfânta Liturghie. Mulțumim copiilor, mamelor  și tuturor celor care s-au implicat în aceste activități și au adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele noastre.

Dumnezeu să vă binecuvinteze în tot ce faceti!

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut