Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 09 ianuarie 2024, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc prima ședință administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași, din anul 2024.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacuviosul părinte vicar a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu ocazia noului an calendaristic, aceasta fiind prima ședință administrativă din anul 2024, împreună cu urări de sănătate și spor în slujirea pe care fiecare preot o îndeplinește la parohie.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar.

Cu această ocazie, preacucernicul părinte II Oprișan Ionuț, de la Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Călărași a prezentat referatul: ,,Pastorația bolnavilor prin Taina Sfântului Maslu”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut