MASLU DE OBSTE ÎN POSTUL NAȘTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

Vineri, 15 decembrie 202, în Parohia Independența din Protopopiatul Călărași s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de un sobor de preoți. Această slujbă este una din cele  7 Sfinte Taine ale ortodoxiei, ce cuprinde citirea a șapte pericope din Apostol și din Evanghelie, cele șapte rugăciuni speciale și formula rostită concomitent cu cele șapte ungeri cu untdelemn sfințit care se aplică celor aflați în neputințe trupești și sufletești.

Mijloc de pastorație, lucrare tămăduitoare și sfințitoare și cale de a-i apropia pe credincioși de Biserică, Sfântul Maslu este o lucrare de ieșire în întâmpinarea și rezolvarea nevoilor spirituale ale credincioșilor.  Păstrând astfel o veche tradiție existentă în parohie, credincioșii au participat la săvârșirea acestei Sfinte Taine, rugându-se pentru sănătatea trupească și sufletească alături  de preoții parohiei, părintele paroh Gheorghe Marcian și părintele coslujitor Noaptes Dănuț, dar și preoții invitați, respective părintele Titei Emil de la parohia Visini, părintele Petre Vasile de la parohia Vlad Tepes, părintele Seimeanu Ionuț de la parohia Mihai Viteazu și părintele Lazăr Vasile de la parohia Ceacu.

La Taina Sfântului Maslu sunt chemați și cei care sunt sănătoși trupește, căci ea dăruiește nu doar vindecare trupească, ci și sufletească. Si cum niciun om nu este lipsit de păcat, se cuvine să participe cât mai des și cei care nu sunt bolnavi fizic. Această Taină aduce o putere sporită în biruirea patimilor care au pus stăpânire asupra noastră.  Unul din textele din Scriptură în care este recunoscută importanța Tainei Sfântului Maslu, este cel de la Iacob 5, 15: „De este cineva bolnav intre voi, să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și-l va ridica pe el Domnul și de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate și dorim ca Sfintele Sărbători care se apropie sa vină cu binecuvântare și cu bucurie sfântă în casele si inimile fiecăruia dintre noi și cu împlinirea tuturor dorințelor !

A consemnat preacucernicul părinte paroh, Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut