BUCURIA SFÂNTULUI NICOLAE SĂRBĂTORITĂ ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, marți, 5 decembrie 2023, în Parohia Independența din Protopopiatul Călărași a sosit „Moș Nicolae” cu daruri pentru copiii grupului de cateheză, „Sfântul Atanasie”.

Îndreptător credinței și chip blândețelor”, așa ne spune troparul sărbătorii că a fost Sfântul Ierarh Nicolae moșul” care aduce  daruri la copii și nu numai, pentru că el este Sfântul blând și bun, care privește cu dragoste către toți din icoana sa.  Părintele paroh Gheorghe Marcian le-a vorbit copiilor despre Sfântul Ierarh Nicolae, „moșul cel bun” și faptele săvârșite prin bunătatea, iubirea și dărnicia sa.

Marele făcător de minuni, Sfântul Nicolae, este îndrăgit de toți credincioșii, dar îndeosebi de către copii, pentru că am învățat cu toții, din copilăria noastră, așa cum ne-au crescut părinții și bunicii noștri, în bunele rânduieli și în frumoasele tradiții ale poporului nostru, să îl iubim pe Sfântul Nicolae, mai ales că în ajunul sărbătorii sfântului primeam daruri, care veneau ca o binecuvântare din partea lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Nicolae. Tradiția oferirii de daruri copiilor de Sfântul Nicolae vine din timpul vieții marelui ierarh, care a oferit daruri celor lipsiți și a salvat pe mulți de la pierzare. Sfântul Ierarh Nicolae, unul dintre păstorii luminați ai Bisericii, a fost un om dăruit de Dumnezeu cu multe daruri pe care le-a înmulțit, devenind el însuși dăruitor pentru mulți. Sfântul Nicolae ne cheamă să facem din viața noastră o mărturie a prezenței și iubirii milostive a lui Hristos în lumea de azi, pentru ca și Mântuitorul Iisus Hristos să dea mărturie pentru noi înaintea Tatălui din ceruri.

La final, multe zâmbete au izvorât din sufletele tuturor copiilor prezenți, atunci când părintele le-a împărțit darurile lăsate sub brad de „Moș Nicolae”, dar și de gustările dulci pregătite de către părintele paroh și de doamna preoteasă.

Părintele a mulțumit lui Dumnezeu pentru că și în acest an parohia a putut să le facă o surpriză plăcută copiilor și să le umple inimile de bucurie spre slava lui Dumnezeu.

Rugăm pe Sfântul Ierarh Nicolae să ne mijlocească purtarea de grijă a Lui Dumnezeu și să ne ajute în a ne reîntâlni și cu alte ocazii prilejuite de evenimente sfinte și înălțătoare!

A consemnat preacucernicul părinte paroh, Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut