BUCURIA NASTERII DOMNULUI IISUS HRISTOS

Cu ajutorul lui Dumnezeu, trăim și în acest an momentul bucuriei Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos. Duminică, 17 decembrie 2023, Parohia  Independența din Protopopiatul Călărași a organizat o serbare cu copiii  grupului de cateheză „Sfântul Atanasie”, care au umplut de bucurie inimile părinților, bunicilor și enoriașilor prezenți în sfânta  biserică.

Micuții îngerași au cântat colinde și au recitat poezii atent pregătite, sub îndrumarea doamnei preotese Gheorghe Mariana. Colindul este fir împletit cu destinul poporului român încă din cele mai vechi timpuri și de aceea suntem datori să ducem mai departe tradiția colindelor bisericești, curate și pline de credință, iar acest lucru îl putem face doar învățându-ne copiii să colinde frumos Nașterea Domnului.

Colindele românești sunt o prelungire a Sfintei Liturghii și a slujbelor de Crăciun, ele sunt „aur, smirnă și tămâie, izvorâte din inimi și purtate pe buze, ca daruri și ofrande aduse Pruncului Iisus”  Felicitări  îngerașilor ,în spatele cărora s-a aflat multă dragoste și dăruire, care ne-au încântat prin frumoasele momente artistice în care și-au arătat dragostea lor față de Dumnezeu prin bucuria și priceperea cu care au pregătit această serbare ce vestește  Nașterea Domnului Iisus Hristos.

La final, cei mici au primit daruri din partea lui Moș Crăciun cel mult așteptat.

„Dăm slavă Bunului Dumnezeu că am putut să gustăm din nou frumusețea colindelor cântate de îngerași,  colinde ce ne umplu sufletele de bucurie, pentru că meditam la taina Întrupării Fiului lui Dumnezeu pe pământ”.

A consemnat preacucernicul părinte paroh, Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut