Ședință administrativă cu preoții din Protopopiatul Călărași

Marți, 12 decembrie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, a avut loc ședința administrativă lunară cu toți preoții din cadrul Protopopiatului Călărași.

În cadrul acestei ședințe a participat ca delegat din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte Rusu Manuel, consilier eparhial cultural.

După ce a fost rostită rugăciunea de început, preacucernicul părinte consilier a transmis tuturor preoților din Protopopiat arhiereasca binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, după care a vorbit despre importanța vizitelor pastorale ale preotului în parohie cu ocazia Praznicelor Nașterii și Botezului Domnului nostru Iisus Hristos.

În continuarea şedinţei, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop al Protopopiatului Călărași a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ-Bisericesc, Economic-Gospodăresc, Cultural și Social-Misionar, dar și detalii cu privire la organizarea Concertului de colinde „Și Cuvântul Trup S-a făcut”, ediția a XII-a, care se va desfășura la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia, din Călărași.

După comunicarea adreselor, preacucernicul părinte paroh Neagu Mihail Fenelon, de la parohia Andolina, din Protopopiatul Călărași, a prezentat referatul: ,,Aspecte pastoral-misionare ale vizitelor preotului în parohie cu ocazia Praznicelor Nașterii și Botezului Domnului nostru Iisus Hristos”.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preacucernicul părinte Laurențiu Marian Dobre, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut