ZIUA NAȚIONALA A ROMÂNIEI CELEBRATĂ ÎN PAROHIA INDEPENDENȚA

„Romania este patria mea, restul sunt doar tari.”                                                                                                                       (Octavian Paler)

 

 

Pe data de 1 Decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc „Ziua Națională a României”. Vineri, 1 Decembrie 2023, parohia Independența din Protopopiatul Călărași a celebrat ziua de 1 Decembrie, iar după slujba de Te-deum, micii patrioți ai grupului de cateheză „Sfântul Atanasie”, au intonat poezii și cântece patriotice. La final toți cei prezenți au dat mână cu mână în „Hora Unirii”. Ziua Națională a României este prilej de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra poporului român de-a lungul timpului, dar și de a ne ruga pentru sufletele celor trecuți la Domnul care au contribuit, în anul 1918, la înfăptuirea unității naționale

Ziua Națională a României, celebrată la 1 Decembrie, marchează momentul unirii Transilvaniei cu România în 1918. Această zi are o semnificație istorică profundă pentru țară și pentru identitatea națională a românilor. La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor din Transilvania și celelalte provincii istorice locuite de români au adoptat o rezoluție prin care proclamau unirea acestor provincii cu România. Acest act a fost un pas major spre formarea statului național unitar român.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 marchează cel mai important moment din istoria României, astfel că Ziua Națională este sărbătorită anual la această dată de către românii de pretutindeni.

               La mulți ani România ! La mulți ani români !

A consemnat preacucernicul părinte paroh Gheorghe Marcian, de la parohia Independența, din Protopopiatul Călărași

Related Posts

Sari la conținut